Luksuzne jahte Go 2 boat

Ime jahta izhaja iz nizozemske, kar v njihovem jeziku pomeni lov, saj so jih uporabljali za lovljenje prestopnikov v njihovih morjih. Podjetje Tramšek, ki je prepoznavno tudi pod imenom Go 2 boat se ukvarja s prodajo luksuznih jaht. Pomagali vam bodo izbrati pravo, s katero se bote odpravili na razkošno povbo po morju.

Jahte so bile izdelane samo iz lesa, sedaj pa so ta material zamenjali kovina, karbon in kompoziti. Manjše so narejene iz karbona, saj so lažje in za svoje delovanje porabijo manj goriva. Večje jahte pa so narejene iz kovine, kar pomaga pri njihovi plovnosti in premagovanju valov. Jadrnice so lahko v notranjosti tudi zelo razkošno zgrajene in imajo več spalnic, kopalnic jedilnico, kuhinjo in še kakšen dodaten prostor. Materiali, ki se uporabljajo v luksuznih plovilih so vrhunske kakovosti, saj morajo biti obstojni, zato ker jih po navadi ne zamenjamo.

2021-03-26_08h27_53

Jadrnice se ločijo na različne kategorije kot so križarjenje (za ob obali, za krajše razdalje in za daljše razdalje), dirkalne katere so zelo lahke in imajo zelo močen motor, kar jih naredi super hitre in nazadnje še motorne, ki za svoje delovanje lahko uporabljajo poleg vetra in jambora tudi motor. Motorne jahte za gorivo uporabljajo dizel ali nafto, nekatere celo kurilno olje, vendar je le to predrago za komfortno vožnjo po morju za kar si lahko ogledate cenik kurilnega olja. Povprečna poraba pri 260 kilovatnem motorju na dizelski pogoj s hitrostjo 31k kilometrov na uro oziroma 17 vozlov je 45 litrov na uro.

V salon Go 2 boat so se pridužili tudi nekatera znamke, ki izdelujejo vrhunske avtomobile:

  • Jaguar – pri njih so razvili Jaguar Speedboat, z dvema 3.0 V6 dizel motorjema, ki ima vsak po 275 konjskih moči.
  • Mercedes-Benz se lahko pohvali z unikatno Arrow 460 Granturismo, ki ima dva motorja z 480 konjskimi močmi.
  • Bugatti ima popolnoma unikaten dizajn svoje nove Niniette 66 katere trup je izdelan iz karbona in to ni njihova prva takšna jahta saj so že naredili model Bugatti Veyron Sang Bleu, ki je popolnoma zasenčila trg s svojim izgledom.

Pomen besede jahta se je skozi zgodovino spremenil, ker so jih namesto za lov uporabljali kot navadno plovilo za prevoz po morju. Dandanes pa nam ta beseda pove, da je to za razliko od motornih čolnov in ostalih plovil, namenjeno za prosi čas in razkošje.