Nova fasada – prednosti

fasada

Stara in dotrajana fasada poleg slabega zunanjega videza objekta tudi negativno vpliva na udobje bivanja. To je povezano tudi s stroškovnim vidikom ogrevanja in hlajenja objekta. Zato je visokokakovostni toplotnoizolacijski fasadni sistem ključnega pomena pri izboljšanju udobja bivanja in prihrankov.

Nekaj ključnih prednosti nove fasade, ki vam bojo izboljšale vsakdanje udobje bivanja:

  • nižji stroški ogrevanja v zimski sezoni – veliko boste prihranili na račun ogrevanja stavbe v zimski sezoni saj bo nova fasada močno zadrževala toploto. Tukaj moramo upoštevati faktor debeline izolacije saj je ta ključnega pomena pri zadrževanju toplote v objektu.
  • nižji stroški hlajenja v poletni sezoni – tako kot v zimski sezoni vam bo nova fasada prihranila denar v poletni. Prjetno hladno boste imeli tudi v najbolj vročih poletnih dneh. Spet pa moramo upoštevati faktor debeline izolacije.
  • manjši ogljični odtis stavbe – ker ne boste toliko ogrevali stavbe v kurilni sezoni in porabljali energentov, se vam bo ogljični vtis stavbe zmanjšal.
  • višja energetska vrednost stavbe – boljša toplotna prevodnost hiše pomeni višja energetska vrednost stavbe. To je povezano tudi s porabo energentov za ogrevanje in hlajenje hiše.
  • lepši videz stavbe – ko pogledamo neko stavbo naprej opazimo njeno zunanjost, zato so nove fasade prav prijetnega videza.

 Poleg zunanjega videza fasade, ki ga sestavljajo struktura, oblika, barva in materiali je zanj tudi pomembna njena funkcionalnost in trajnost. Dobra fasada je za zagotavljanje maksimalne zaščite in energetske učinkovitosti, zelo pomembna.