Izdelava spletnih strani – spletna trgovin

Izdelava spletnih strani je odvisna od vaših želja in ciljev. Ko razmišljate o izdelavi spletne strani se morate najprej vprašati komu bo spletna stran namenjena, koga želimo privabiti na našo stran in kaj bomo na spletni strani prikazoval.

Veliko ljudi, ki se ukvarja s prodajo ali posredništvom nihajo med postavitvijo spletne strani in postavitvijo spletne trgovine. Če ste eden izmed njih se najprej vprašajte kakšne produkte boste prodajali na spletni strani?

izdelava-spletnih-strani

Dragi izdelki kot so na primer avti, CNC stružnice, garažna vrata, in tako dalje so izdelki za katere spletna trgovina ni prava odločitev. Izdelava spletnih strani se v takšnih primerih spremeni v izdelavo spletno stran na kateri  boste vaše izdelke predstavili in obiskovalca pritegnili, da vam pošlje povpraševanje. Tako boste pridobili kontakt stranke in jih boste lažje nagovorili v nakup.

Vedeti morate koga boste nagovarjali in kdo je vaša ciljna skupina. Nekdo, ki nagovarja upokojence naj kupijo tablete za lažji spanec bo svoje izdelke težje prodal v spletni trgovini katera ima malo pisavo in več deset strani preden lahko obiskovalec opravi nakup. Tukaj je bolj primerna izbira večjega in preglednejšega fonta ter je omogočeno enostavno nakupovanje. Izdelava spletnih strani lahko postane zelo enostavna, če izberete izvajalca, ki vam bo pri tem znal pomagati.

Sama izdelava spletnih strani za izdelke, ki se lažje prodajajo preko spletna pa bo primerna le, če boste spletno trgovino zasnovali za bodoče kupce. Spletna trgovina mora vsebovati gumbe kateri hitro odpeljejo obiskovalca od obiska prve strani do košarice, kjer zaključi nakup. To je povezano z načrtovanjem, ki ga morate dobro preučiti in se o tem pogovoriti z vašim izvajalcem.

Prava izdelava spletnih strani se začne, ko boste vedeli komu prodajate in kaj prodajate. Tako se boste lažje odločili med spletno stranjo kjer so predstavljeni izdelki in spletno trgovino. Če pa vam prid tem pomaga še izvajalec boste skupaj našli srečen konec.